Významné firmy - HEDVIGA GROUP PTR - Energie na dosah

Česká společnost Hedviga Group si ze svého původně malého výzkumného projektu na obohacování paliv vytvořila nový směr a zaměření společnosti až k vývoji, výrobě a instalaci zařízení na pomalý termický ne-oxidativní rozklad organických látek a výrobu paliv a energie.

Hedviga se minulý rok významně představila v Astaně na Expo 2017 a letos na IFAT v Mnichově  představila vedle PTR technologie také komplexní řešení Enerkal na využití čistírenského kalu. Technický ředitel Petr Cuber, který v Hedvize stojí za vývojem PTR technologie, musí často zodpovídat skeptické otázky  klientů „jak se ta technologie plní, a co z toho vypadává, a co potom se s tím palivem dá dělat“,  ale o PTR procesu, funkčnosti a efektivitě nikdo nepochybuje, říká s úsměvem.

Hedviga v  projektu PTR  spojila úspěšný výzkum a realizaci, co za tím vším stojí?

Jsou to léta práce v ústraní, mimo hlavní zorné pole a  obrovská výhoda neakademického přístupu a omezení. Nikdy jsme neměli ambice stavět malou laboratoř a všechno co jsme zkoušeli a zkoušíme, vyrábíme a testujeme je jen tam, kde to má smysl, a umí to vytvořit ekonomicky živý a dnes tak potřebný ekologicky správně fungující systém.

Technologie PTR má široký záběr ve využití vstupních surovin, odpady počínaje a biomasou konče, a to nám dává obrovskou výhodu, ale také nezbytnou pečlivost a přísnost v přípravě projektů.  Proto dbáme na to, abychom vždy vstupní suroviny dobře popsali, poznali je, otestovali a teprve potom navrhujeme řešení klientovi na míru.

To už je ale obchodní strategie, jste v ní jiní, než dodavatelé řekněme podobných technologií?

Nesledujeme jiné technologie, to dělají naši klienti, často se dozvíme, že obešli 10 -15 jiných firem a pak přijdou k nám,  protože my nabízíme řešení od převzetí suroviny až po způsob jak efektivně využití vše, co PTR vyprodukuje. Projekt navrhujeme a počítám včetně toho, že musí být soběstačný energeticky i finančně. 

Nabízíme mobilní a komplexní jednotku, která se umí i vyvíjet s tím, jak se vyvíjí klient, protože i to co jsme ještě minulý rok posílali do Číny jako surovinu, je dnes problematický, ale dobře vytříděný byť špinavý plast,  nevyužitelný ve spalovně a na skládku nesmí. Vedle toho řešíme využití čistírenského kalu jako suroviny pro zemědělce v projektu Enerkal.

Minulý rok EXPO 2017 letos jste byli na IFATu v Mnichově.  To je nové PR?

Nejdříve to byla zajímavá výzva, zvláště na EXPO v Astaně, kde jsme mimo Evropu, mimo naše lokální vlivy, představili to co my Češi umíme. Na to jsme velmi hrdí, že jsme byli v Astaně a že jsme jako Češi získali 3. místo. Z IFATu jsme se vrátili před pár dny a byl to pro nás první takový velký veletrh. Měli jsme stánek v pavilonu B6 uprostřed firem, které nabízejí drtiče a separátory plastů a jiných materiálů a mezi nimi  trčela naše PTR technologie, která třeba právě z plastů vyrábí elektřinu a paliva.  Měli jsme na stánku neustále plno! Jeli jsme tam ale zejména představit naši novou technologickou řadu PTR 1000 Enerkal, zařízení na zpracování čistírenských kalů a výrobu hnojiv.  Proto  jsme představili toto řešení na IFATu v Mnichově, protože tam se potkávají odborníci a lidé kteří hledají technická řešení. 

Co plánujete dál?

Podařilo se nám vedle Evropského patentu získat patent v USA a Kanadě, tím se nám otevřely nové trhy.  Referenční první jednotku PTR už máme ve Velké Británii,  takže nyní zůstáváme doma a soustřeďujeme  se na výrobu zařízení PTR pro ČR.  V současné době se vyrábí dvě jednotky PTR pro Český trh s instalací v roce 2018 a 2019.


 

Fotogalerie

Významné firmy - HEDVIGA GROUP PTR - Energie na dosah Významné firmy - HEDVIGA GROUP PTR - Energie na dosah Významné firmy - HEDVIGA GROUP PTR - Energie na dosah

Publikováno

udáváme nový směr v oblasti energetiky

DARK

Reference

nahlédněte do fotogalerie našich realizací

Zobrazit
fb

Aktuálně u nás

důležité informace | nové projekty | události

Copyright © 2016 HEDVIGA GROUP, a.s. | Všechna práva vyhrazena
Vytvořil webap | Webové a grafické studio