FIRMA ROKU 2017
2. místo pro HEDVIGA GROUP

FIRMA ROKU 2017 2. místo pro HEDVIGA GROUP Druhé místo obsadila jako Firma roku společnost HEDVIGA GROUP, která přeměňuje odpady na elektřinu patentovanou technologií termického rozkladu.

Mezi živnostníky příběhem zaujal a titulem Česká spořitelna Živnostník roku 2017 Moravskoslezského kraje se může pyšnit Jan Křivonožka, specialista na výrobu kamen.

Jan Křivonožka vymýšlí a staví výhradně akumulační topidla s maximální účinností. Vůbec se nezabývá stavbou krbů či krbových kamen, která jsou funkčně velmi odlišná. Takto specializovaných kamnářů je u nás jen velmi málo. Podařilo se mu splnit si sen o stavění kamen a nyní řeší projekty dokonce až dva roky předem a kalendář má plný minimálně na rok dopředu. "Jsem rád, že se mi podařilo najít cestu, jak dělat výhradně projekty, které mě nesmírně baví a naplňují a které jsou zároveň zadány zákazníky, se kterými je radost spolupracovat," popisuje Křivonožka.

"Věnuje se tradičnímu řemeslu. Zabodoval zaujetím, rozvíjí krédo zlatých českých ručiček. Jeho práce se vyznačuje komplexností, od návrhu na míru až po vlastní realizaci. Zajímavé je i opuštění vysokoškolské cesty a vydání se cestou řemesel. Přispívá k pohodě v našich domovech," okomentoval volbu poroty jeden z jejích členů Pavel Groda z České spořitelny.

Stříbro v Ostravě bere Martin Kříž, který vyrábí stoly umožňující pracovat vestoje i vsedě podle konkrétních potřeb uživatele. Bronzovou příčku obsadila Lenka Branžovská věnující se zpracování kamene, pískování nápisů do skla a kamene a renovaci písma.

Mezi firmami s přehledem zvítězila společnost BREBECK Composite. Je předním výrobcem komponentů z uhlíkových, skleněných a aramidových vláken. Její hlavní činností je dodávání vysoce sofistikovaných výrobků z uhlíkových vláken pro odvětví motoristických sportů na celosvětové úrovni. "Společnost začínala se dvěma zaměstnanci v malých prostorách, ovšem s velkou vizí vybudovat fungující, prosperující a úspěšnou firmu na výrobu karbonových dílu v České republice," uvádí spoluzakladatel společnosti Marcel Benda. Hlavními zákazníky jsou závodní divize značek BMW, Audi, Porsche, dodávají do leteckého průmyslu.

"Jednoznačně mě zaujal příběh. S německým nápadem se nebáli přijít, prosadit se a podnikat v České republice. Firma dodává renomovaným automobilkám jako je Porsche a BMW, v leteckém průmyslu Boeingu a Airbusu. Pokud poletím letadlem, budu vědět, že díly se vyrábí na severní Moravě. Spolupracují také třeba s Vysokou školou báňskou," zhodnotil volbu člen poroty Kamil Homola z Vodafone Czech Republic.

Druhé místo obsadila HEDVIGA GROUP, která přeměňuje odpady na elektřinu patentovanou technologií termického rozkladu. Bronzovou příčku obsadila společnost EUdomy Morava, přední výrobce dřevostaveb na klíč.

V každém kraji je také vyhlašován vítěz kategorie Vodafone Odpovědná firma roku 2017. Tuto cenu uděluje společnost Vodafone Czech Republic ve spolupráci s Nadací Vodafone. V Moravskoslezském kraji vyhlásily jako nejodpovědnější společnost HAVLÍK OPAL, výrobce tyčinek se sýrem a solí. "Společnost podporuje vzdělávání zaměstnanců a neustále zlepšuje pracovní prostředí. Podporují charitativní a kulturní akce, podílejí se na rozvoji a zviditelněni města Bruntálu. Ve společnosti HAVLÍK OPAL minimalizují dopad svého podnikání na životní prostředí a jsou zapojeni do systému EKO-KOM, zajišťující zpětný odběr a využití obalového odpadu," okomentovala volbu Adriana Dergam z Vodafone Czech Republic.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2017, Česká spořitelna Živnostník roku 2017 i Vodafone Odpovědná firma roku 2017 se uskuteční 6. prosince na pražském Žofíně.

Vodafone Firma roku 2017 Moravskoslezského kraje:
1. BREBECK Composite s.r.o. - výroba produktů z karbonových, skelných a aramidových vláken pro automobilový, letecký průmysl a motorsport (Šenov u Ostravy)
2. HEDVIGA GROUP, a.s. - zpracování odpadů a patentovaná technologie na přeměnu na elektřinu a teplo (Frýdek-Místek)
3. EUdomy Morava s.r.o. - výroba dřevostaveb na klíč (Třinec) 

Česká spořitelna Živnostník roku 2017 Moravskoslezského kraje:
1. Jan Křivonožka - tradiční kamnářství (Fulnek)
2. Martin Kříž - výroba výškově stavitelných stolů (Radkov)
3. Lenka Branžovská - vytváření nápisů do kamene (Velká Polom)

Vodafone Odpovědná firma roku 2017 Moravskoslezského kraje:
HAVLÍK OPAL s.r.o. - výroba a prodej trvanlivých tyčinek se sýrem a solí různých příchutí (Bruntál)

 

Fotogalerie

FIRMA ROKU 2017</br>2. místo pro HEDVIGA GROUP

Dokumenty ke stažení

SKM_C224e17101307531.pdf SKM_C224e17101307531.pdf 449 kB

Publikováno

udáváme nový směr v oblasti energetiky

DARK

Reference

nahlédněte do fotogalerie našich realizací

Zobrazit
fb

Aktuálně u nás

důležité informace | nové projekty | události

Copyright © 2016 HEDVIGA GROUP, a.s. | Všechna práva vyhrazena
Vytvořil webap | Webové a grafické studio