Česká expozice na EXPO 2017 v kazachstánské Astaně přivítala půlmiliontého návštěvníka a obdržela bronzovou medaili za rozpracování tématu výstavy Energie budoucnosti.

V neděli 10. září, na závěr konání výstavy EXPO 2017 v kazachstánské Astaně, navštívil naši expozici jubilejní půlmiliontý návštěvník. Stala se jím podle informace komisaře výstavy Jana Krse paní Dina Mukuševa z kazachstánské Astany, která obdržela od vedení naší expozice pamětní list a dárky.

Naše expozice rovněž obdržela od organizátorů bronzovou medaili za nejlepší rozpracování tématu výstavy, jímž bylo motto „Energie budoucnosti“.

Český stánek se tak stal jednou ze suverénně nejnavštěvovanějších národních expozic. Velmi kladně dnes jeho úroveň a obrovskou návštěvnost zhodnotil i ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

„EXPO jsem navštívil společně s početnou delegací našich podnikatelů na počátku července a ve druhé polovině srpna. Mohu proto porovnávat a musím říci, že se práce našeho týmu stále zlepšovala. Vládla tam skvělá atmosféra, lidé se před naším pavilonem fotografovali s muzikanty ve slováckých krojích a bavili se v interaktivní části naší expozice. Velmi kladně hodnotím i praktické efekty naší účasti. A to, že si kazachstánští partneři velmi bedlivě všímali našich exponátů a hned dva z projektů si vybrali pro realizaci, je podle mne nejlepší vizitkou toho, že naše angažmá bylo úspěšné. Jsem rád, že se nám podařilo naši účast na specializovaném EXPO na vládě prosadit a že se Ministerstvo průmyslu a obchodu historicky poprvé zhostilo jeho organizace na výbornou,“ zhodnotil přípravu a průběh českého angažmá na EXPO 2017 ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

Odborná porota si vybrala pro realizaci dva české projekty. Tím prvním je revoluční linka na zpracování běžného komunálního odpadu ekologicky šetrným pomalým termickým rozkladem, při němž se při zpracování uvolňuje energie v podobně tepla a též další v průmyslu využitelné sekundární látky. Na výstavě byla zastoupena 3D modelem PTR Power Plant projektu, který již byl realizován v Londýně. Nápad české společnosti HEDWIGA Group zaujal kazašské odborníky natolik, že se bude jednat o jeho realizaci i v této ekonomicky významné zemi středoasijského regionu. Druhým projektem, který si kazachstánská strana vybrala k realizaci, je elektrobus s turistickým designem, na kterém se vedle Škody Electric podíleli i studenti UMPRUM. Na výstavě byl rovněž zastoupen funkčním 3D projektem. Elektrobus Škody Electric nabízí nižší provozní náklady a maximální ohleduplnost k životnímu prostředí než vozidla s běžnou motorizací.

Branami výstaviště EXPO ASTANA 2017  prošly téměř 4 miliony návštěvníků a v průběhu 3 měsíců výstavu navštívilo 40 hlav států z celého světa, včetně prezidenta ČR Miloše Zemana, dále 9 nejvyšších představitelů mezinárodních organizací a 75 ministrů a státních tajemníků z více než 50 zemí.

http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/cesi-si-z-letosniho-expa-odvazeji-bronz-za-uchopeni-tematu-budoucnosti-energetiky-1337292

 

ZDROJ: https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/ceska-expozice-na-expo-2017-v-kazachstanske-astane-privitala-pulmilionteho-navstevnika-a-obdrzela-bronzovou-medaili-za-rozpracovani-tematu-vystavy---231826/

Fotogalerie

Česká expozice na EXPO 2017 v kazachstánské Astaně přivítala půlmiliontého návštěvníka a obdržela bronzovou medaili za rozpracování tématu výstavy  Energie budoucnosti.

Publikováno

udáváme nový směr v oblasti energetiky

DARK

Reference

nahlédněte do fotogalerie našich realizací

Zobrazit
fb

Aktuálně u nás

důležité informace | nové projekty | události

Copyright © 2016 HEDVIGA GROUP, a.s. | Všechna práva vyhrazena
Vytvořil webap | Webové a grafické studio