V Astaně firma Hedviga zabodovala

Mise ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka na mezinárodní energetické výstavě EXPO 2017 v Astaně vyvrcholila uspořádáním česko-kazašského podnikatelského fóra. Zúčastnilo se 130 hostů.

Fórum uvedl šéf českého rezortu spolu s kazachstánským náměstkem ministra energetiky Bakytžanem Džaksalievem. Po skončení konference se uskutečnila B2B jednání mezi firmami, o něž měli Kazaši rovněž velký zájem.

Dostavilo se téměř 100 zástupců místních firem

Ministr Havlíček se s náměstkem Džaksalievem setkal rovněž v rámci dvoustranného jednání. Spolu s ním byli přítomni představitelé firmy Škoda Praha, pan Ján Šula, firmy Zimatechnik, pan Robert Málek.

„Minulý měsíc jsme s ministrem energetiky Kazachstánu Kanatem Bozumbajevem otevřeli při mé první návštěvě Astany několik témat, jichž by se mohlo prohloubení spolupráce našich a kazašských firem týkat. Jsem rád, že jsme s panem náměstkem Džaksalievem mohli hovořit o konkrétních projektech. Proto se našeho setkání zúčastnili i zástupci Škody Praha a společnosti Zimatechnik, která zastupuje v zemích SNS českého výrobce – společnost Hedviga,“ uvedl ministr Havlíček.

Modelová linka firmy Hedviga pro výrobu elektrické energie a tepla ekologicky šetrným pomalým termickým rozkladem komunálního odpadu, která je k vidění v českém pavilonu zaujala odborníky natolik, že si ji kazachstánská strana vybrala společně s elektrobusem Škody Electric mezi projekty, na nichž by chtěla spolupracovat.

„Hned dva české exponáty se tak dostaly mezi několik málo projektů z celého EXPO, které chce kazachstánská strana dále rozvíjet. To je samozřejmě potěšitelné a jsem rád, že naše angažmá na EXPO je nejen hodnoceno velmi pozitivně, ale přináší českým firmám i konkrétní výsledky,“ dodal ministr Havlíček.

Nabízí se i možnost účasti českých firem při tvorbě koncepce a realizaci ekologizace a modernizace kazachstánských uhelných elektráren. Debata Jiřího Havlíček s náměstkem Džaksalievem se ovšem netýkala pouze energetiky. Nabízí se možnost angažmá státního podniku DIAMO při sanaci ekologických zátěží po ukončené těžbě uranu. „To je pro Kazachstán a okolní státy velký problém. Nabídli jsme kazachstánským partnerům i služby našeho Mezinárodního školícího střediska WNU-SUP, které může dále vzdělávat kazašské experty,“ řekl vedoucí odboru mezinárodní spolupráce s. p. DIAMO Jiří Mužák.

Český ministr průmyslu a obchodu zavítal do českého pavilonu EXPO s více než 30ti člennou podnikatelskou misí, ta zastupovala 27 tuzemských firem. Společně s ministrem přicestovali předseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Martin Kolovratník, generální ředitel agentury na podporu exportu CzechTrade Radomil Doležal či generální ředitel Veletrhy Brno Jiří Kuliš.

Zdroj: https://www.astanaexpo2017.cz/cs/v-astane-zabodovala-firma-hedviga/

 

 

Modelová linka firmy Hedviga pro výrobuelektrické energie a tepla ekologicky šetrným pomalým termickým rozkladem komunálního odpadu, která je k vidění v českém pavilonu, zaujala odborníky natolik, že si ji kazachstánská vláda vybrala společně s elektrobusem Škody Electric mezi  projekty, na nichž by chtěla spolupracovat.

Zdroj: http://img.e15.cz/static/editions/pdf/47/2017/E15-2017-09-01.pdf

 

Fotogalerie

V Astaně firma Hedviga zabodovala V Astaně firma Hedviga zabodovala

Publikováno

udáváme nový směr v oblasti energetiky

DARK

Reference

nahlédněte do fotogalerie našich realizací

Zobrazit
fb

Aktuálně u nás

důležité informace | nové projekty | události

Copyright © 2016 HEDVIGA GROUP, a.s. | Všechna práva vyhrazena
Vytvořil webap | Webové a grafické studio